Dagboek van een makelaar: Arjen Tysma (Tysma Makelaardij)

09 januari 2017 Leestijd ± 2minuten 221 views
Dagboek van een makelaar: Arjen Tysma (Tysma Makelaardij)

9.00: Het nieuwe jaar is net begonnen en mijn kantoor heeft net twee enorm drukke maanden achter de rug, in verband met de run op hypotheken met lage rentes. Maar als ik in mijn agenda kijk, lijkt de drukte niet op korte termijn af te nemen. In tegendeel: de komende weken zijn compleet volgekalkt met afspraken. Maar dat is alleen maar goed nieuws. Ik ben nu onderweg naar een afspraak bij een woning met bedrijfsruimte. Straks zal ik eerst een stel dat er een atelier van wil maken door het pand begeleiden. Daarna leid ik mensen rond die de ruimte willen verhuren, als belegging. Twee hele verschillende typen geïnteresseerden.

11:00: De kijkers zijn weer vertrokken, dus ik bel de verkoper op en neem alles door met hem. Ik vertel hem over het enthousiasme dat ik voelde. Dankzij jarenlange ervaring merk ik dat beter ben gaan inschatten. Soms denk je dit gaat hem worden, en dan blijkt het toch niet zo te zijn. Maar mijn gevoel klopt meestal wel, ik hoop nu weer!  

12:00: Het is lunchtijd, maar eigenlijk heb ik geen tijd om daar rustig voor te gaan zitten. Ik ben het gewend, het komt bijna nooit voor dat ik op kantoor kan eten, dus het stoort me niet. In de auto eet ik snel een boterham, want om half één heb ik een afspraak in de stad.

12:30: Ik heb weer een bezichtiging, dit keer van een bovenwoning. De prijzen van panden die we verkopen variëren een ton tot een miljoen. Ook verkopen we wel eens hele unieke objecten, zoals kerken en pakhuizen. Maar ook eenvoudige, zoals garageboxen. Historische panden met een verhaal zijn extra leuk om aan te werken. Je verkoopt geen panden, maar je vertelt een verhaal. Je verkoopt eigenlijk een stukje emotie.

14:00: Ik rij naar Diepenveen, naar een vrijstaande villa die te koop staat voor 6,5 ton. Hier leid ik weer kijkers rond.

15:00: De afspraak ging goed. Op naar Deventer, daar zal een aankoopbezichtiging plaatsvinden, dus we handelen nu namens de kopende partij. Hierna heb ik een afspraak bij een vrijstaande villa van 5,5 ton. Ik heb zoals gewoonlijk weinig ‘kantoortijd’ en ben veel onderweg.

18:30: Het eerste deel van mijn werkdag zit erop. Om weer nieuwe energie te krijgen, loop ik een rondje hard. Ik loop regelmatig hard, soms ga ik wielrennen en soms kies ik ervoor om te gaan schaatsen.

20:00: Na het douchen neem ik plaats achter mijn computer en handel ik nog enkele administratieve zaken af, zoals het beantwoorden van e-mails. Ik ben tevreden over de dag. Ik merk dat ons team echt als een geoliede machine werkt, zeker in samenwerking met onze binnendienst. Het is dan wel vaak een lange dag, maar ik haal erg veel energie uit dit werk.


Geschreven door

Redactie
Redactie

Vond u het artikel interessant?

Bedankt voor uw stem!

95 stemmen (gemiddeld 4,0 van 5).

Anderen bekeken ook

Dagboek van een notaris: Jeroen Prinsen (Smalbraak Notarissen)

23 maart 2017 8:00 uur. Het is de eerste dag van de maand ...

En dé hypotheekkenner van 2016 is...

11 januari 2017 De vlag mag uit. Jamie Hilgersom (Hilgersom Financieel Advies & ...

Dagboek van Chris van Dam (veilingdirecteur de Eerste Amsterdamse)

08 december 2016 7.45 uur. Maandagochtend op de fiets vanaf IJburg naar ons ...

Dagboek van een officemanager: Lisanne Haksteen (Nationale Waarborg)

14 juni 2016 Donderdag 8:30 uur. Even bijkomen met een kopje thee. Het ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.