Bij deze hypotheekadviseur blijven klanten maar terugkomen - en niet voor niks

12 maart 2020 Leestijd ± 3minuten
Bij deze hypotheekadviseur blijven klanten maar terugkomen - en niet voor niks

Al 22 jaar zit hypotheekadviseur Mark van Dongen in het vak. In maart is hij de ‘hypotheekadviseur van de maand’ en dat is niet voor niks: hij weet als geen ander hoe je nazorg op zo’n manier biedt dat klanten nooit meer bij je weggaan.

“Ja mooi hoor dit,” vindt van Dongen als hij hoort dat hij adviseur van maart 2020 is.  “Ik heb ook een fantastisch vak. Ik mag elke dag mensen blij maken én ik werk met getallen.”

 

Hart bij de getallen

“Ik heb ook mijn makelaarspapieren,” vertelt van Dongen. “Maar al snel kwam ik er achter dat mijn hart toch meer ligt bij getallen, dan bij stenen.” Na twee jaar werken in de combinatie makelaar-hypotheekadviseur kiest van Dongen in 2000 voor de cijfers. Hij koopt zich in bij het kantoor waar hij nu partner van is: Hypotheekshop Breda Zuid. “We hebben drie kantoren in Breda, Prinsenbeek en uiteraard Dongen. In totaal werken we met 25 mensen voor het beste hypotheekadvies en makelaardij.”

Eén ding staat daarbij voorop voor van Dongen: “Ik wil niet de hele dag bezig zijn met managementtaken, ik wil altijd blijven adviseren. In 2019 zat ik nog in de top 3 van individuele adviseurs met de hoogste omzet van alle Hypotheekshops in Nederland. Ook daaruit blijkt dat ik veel en graag met klanten aan tafel zit, ik vind dat het mooiste wat er is.”

 

Kost niks, krijg je heel veel

“Hoe wij aan onze klanten komen?” van Dongen, denkt even na. “Nu ja, die blijven vooral lang bij ons. Het grootste deel van de nieuwe klanten komt via-via en bestaande klanten blijven maar terugkomen.”

Van Dongen doet daar niet persé iets speciaals voor, vindt hij zelf. “Goede nazorg is gratis en levert je hartstikke veel op denk ik. We gaan daarvoor niet elk half jaar al onze klanten afbellen. Daar zitten die klanten natuurlijk helemaal niet op te wachten.”

Wel probeert van Dongen altijd relevant te zijn voor de klanten. “Als er wijzigingen zijn die interessant zijn voor onze klanten, dan stellen we ze daarvan op de hoogte. Meestal bellen ze ons dan vanzelf wel en als we het snel kunnen afhandelen, dan brengen we daar ook niks voor in rekening. Dat verdienen we wel weer terug als de klant komt voor de volgende hypotheek, of een ander product.”

Mensen weten van Dongen en zijn collega’s in ieder geval altijd te vinden. Ook in het geval van life-events als scheidingen. “Wij zijn op de hoogte van hun financiën en klanten weten dat ze daarvoor altijd bij ons terecht kunnen.“

 

Diploma’s fluitend halen

“Ik blijf dit voorlopig nog wel even doen,” denkt van Dongen. “Ik heb het nog hartstikke naar mijn zin in ieder geval.”

Wat hij wel jammer vindt, is dat sommige hypotheekadviseurs het vak opgeven nu de regels strenger zijn en er meer diploma’s worden gevraagd. “Die vakkennis op peil houden, dat hoorde er sowieso altijd al bij. Zo’n diploma kan een beetje ervaren adviseur fluitend halen. Ik vind dit in ieder geval nog steeds een prachtig vak en ga lekker door. “

 


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

‘Er zijn echt wel betere doelen voor je geld dan aflossen’

12 maart 2020 De hypotheekrente blijft laagterecords bereiken. Vorige maand zakte de rente ...

BKR neemt hypotheek tweede woning en zakelijk krediet ook mee

12 maart 2020 Per 1 februari 2020 heeft het BKR twee veranderingen doorgevoerd. ...

“Deze NHG-wijzigingen gaan een groot verschil maken - adviseurs kunnen hun klanten nu écht helpen”

27 februari 2020 NHG heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd, waardoor er nu meer ...

Huurexplain een goede maatwerkoptie voor starters

26 maart 2020 Martin Hagedoorn, productmanager bij De Hypotheekshop en één van de ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.