Bij deze adviseur kun je altijd aanwaaien

05 november 2019 Leestijd ± 3minuten
Bij deze adviseur kun je altijd aanwaaien

Dé adviseur van de maand november is Nico de Graaf van de Hypotheekshop Bussum. Dit kantoor staat bewust midden in een woonwijk en de hele buurt komt aanwaaien voor financieel advies.

"Adviseur van de maand, dus een prijs voor het werk dat ik doe? Mooi hoor, maar het voelt dus niet echt als werk hé? Eigenlijk gaat dat ‘adviesknopje’ nooit uit,” vertelt De Graaf die duidelijk veel lol heeft in zijn werk.

Sinds ‘99 bijna geen avond thuis

Op zijn eenentwintigste begon De Graaf als hypotheekadviseur. “En sindsdien ben ik bijna geen avond meer thuis geweest. Mensen vinden afspraken tijdens kantooruren toch wat lastiger, dus dan maar ‘s avonds, geen probleem.”

De Graaf ziet dat veel van de adviesgesprekken die hij voert een soort openbaring zijn voor mensen. Ze krijgen dan écht inzicht in de opties die ze financieel hebben. “Als mensen het op een verjaardagsfeestje hebben over de hypotheek, krijgen ze altijd wel een stuk of wat goedbedoelde adviezen van vrienden en familie. Niks mis mee natuurlijk, maar in het adviesgesprek duiken we in de persoonlijke financiële situatie van mensen. Daaruit blijkt dan wat er daadwerkelijk mogelijk is. Dit geeft mensen vaak ruimte om hun eigen visie te bepalen - en om uiteindelijk te doen wat het beste bij hen past.”

Veel taboes zijn al doorbroken

Het kantoor van De Graaf staat op zo’n 40 meter van zijn eigen huis. Dat betekent dat veel van zijn buren klant bij hem zijn. “Dat is geen enkel probleem. Je ziet dat veel taboes al zijn doorbroken. Mensen vinden het niet meer erg om over geld en hun financiën te praten. Als je maar oprechte interesse toont en mensen verder helpt.”

Volgens De Graaf is de open setting van zijn kantoor ook de kracht. “Mensen lopen makkelijk even binnen als ze een vraag hebben. Over de hypotheek, of hoe het zit met de belasting, het maakt niet uit. Dit is een hele handige manier om op de hoogte te blijven van de situatie van je klant, zonder dat je daar echt moeite voor hoeft te doen.” Wat de meest gestelde vraag is? “Haha, tsja, altijd en overal vragen mensen me ‘en, wat doet de rente vandaag?’ Dat blijft mensen toch bezighouden. Prima, ik zit nooit verlegen om een onderwerp om over te praten op een feestje.”

Hypotheekcafé?

“Het werk bevalt na twintig jaar nog steeds erg goed, ik denk niet dat ik zo snel iets ga veranderen.” Het enige wat De Graaf nog overweegt is een uitbreiding van zijn kantoor met een extra adviseur. “Maar we moeten niet te groot worden, ik wil me niet alleen met managementtaken bezig houden en gewoon m’n advieswerk blijven doen.”

Voor de toekomst droomt De Graaf soms van een eigen restaurant. “Met iets van dertig zitplaatsen. Een plek waar mensen lekker kunnen genieten van de goede dingen in het leven en een goed gesprek. Toch ook weer een beetje hetzelfde als wat ik nu doe: mensen helpen en ze een goed gevoel geven.” De Graaf denkt nog even na. “Of ik combineer mijn huidige kantoor ooit met lekker eten en drinken, en dan noem ik dat het Hypotheekcafé.”


Lees ook
Deze hypotheekadviseur krijgt alles boven tafel
Adviseur van de maand

Deze hypotheekadviseur krijgt alles boven tafel

Jamie Hilgersom zorgt ervoor dat hij van tevoren alles weet, wat er te weten valt over een klant. Zo kan hij snel schakelen wanneer dat nodig is. Maar hoe krijgt deze hypotheekadviseur van de maand dat toch voor elkaar?

Deze hypotheekadviseur maakt er een sport van om zijn tarief te verlagen
Adviseur van de maand

Deze hypotheekadviseur maakt er een sport van om zijn tarief te verlagen

Marco Anjema is de eerste hypotheekadviseur van de maand in 2020. Een doorgewinterde hypotheekadviseur, die het allerbeste wil voor zijn klanten.

Dit is het kantoor dat de klant eens goed door elkaar schudt
Adviseur van de maand

Dit is het kantoor dat de klant eens goed door elkaar schudt

De onconventionele aanpak van hypotheekadviseur Pieter Bolle leidt tot tevreden en soms positief geschrokken klanten. Hét advieskantoor van de maand juni is Gewoon Lekker Leven in het Zeeuwse Wemeldinge. Bolle vertelt wat zijn zaak zo speciaal maakt.

Hier krijgt u misschien wel het meest vrouwelijke hypotheekadvies van Nederland
Adviseur van de maand

Hier krijgt u misschien wel het meest vrouwelijke hypotheekadvies van Nederland

Bij het kantoor van de hypotheekadviseur van de maand februari werken acht vrouwen. “En dat werkt fantastisch,” vindt Liza Smit.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.