Beide partners overleden op huwelijksreis, jarenlang gesteggel over erfenis

14 mei 2020 Leestijd ± 2minuten
Beide partners overleden op huwelijksreis, jarenlang gesteggel over erfenis

Een wel heel verdrietige casus brengt aan het licht waarom het als financieel adviseur zo belangrijk is om ook de juridische zaken goed af te stemmen. In dit geval kwamen beide partners te overlijden op hun huwelijksreis, enkele minuten na elkaar. Waarna twee families in een juridische strijd belandden tot aan de Hoge Raad.

Natuurlijk is het lastig om met klanten in gesprek te gaan over zaken als overlijden. Zeker als mensen nog jong zijn, net gaan trouwen, hun eerste of tweede huis kopen: dan wil je het daar toch niet over hebben?

En toch is het nodig…

René Kuiper, van Kuiper ACT deelt op zijn LinkedIn het bericht over twee jonge mensen die op hun huwelijksreis vlak na elkaar komen te overlijden. Dat feit is op zich al tragisch genoeg, maar het verhaal heeft een heel ellendig juridisch staartje. De twee families van het overleden bruidspaar belanden in een eindeloze juridische strijd over de erfenis.

Kuiper wil hiermee het belang benadrukken van het financiële advieswerk. “Dat gaat verder dan enkel zoeken naar de laagste rente of de hypotheek met de beste voorwaarden. Adviseer mensen ook over hoe ze hun zaken op juridisch vlak moeten regelen. Dit was een heel uitzonderlijk geval, maar we kennen allemaal voorbeelden waarbij de erfenis, huwelijkse voorwaarden of überhaupt de financiële situatie niet goed zijn geregeld tussen partners. Help mensen daarbij, dan laat je direct je meerwaarde zien als adviseur.”
 


Geschreven door

Redactie
Redactie
Anderen bekeken ook

AFM: rol hypotheekadviseur belangrijk bij aflossingsvrij

14 mei 2020 Discussies over aflossingsvrije hypotheken zijn de afgelopen jaren flink opgelopen. ...

Drempel voor online hypotheek afsluiten nu lager?

14 mei 2020 Van bouwmarkt tot de leverancier van onze yogamatjes en boodschappen: ...

Onderzoek: Adviseurs hebben meer werk, maar missen persoonlijk contact met de klant

07 mei 2020 Dat de coronacrisis impact heeft op de hypotheekadviseur is geen ...

Banken verliezen marktaandeel hypotheken: “De roze olifant die in de kamer staat”

11 juni 2020 Eerst waren het de FinTech ontwikkelingen die het betalingsverkeer via ...

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.