Beide partners overleden op huwelijksreis, jarenlang gesteggel over erfenis

14 mei 2020 Leestijd ± 2minuten
Beide partners overleden op huwelijksreis, jarenlang gesteggel over erfenis

Een wel heel verdrietige casus brengt aan het licht waarom het als financieel adviseur zo belangrijk is om ook de juridische zaken goed af te stemmen. In dit geval kwamen beide partners te overlijden op hun huwelijksreis, enkele minuten na elkaar. Waarna twee families in een juridische strijd belandden tot aan de Hoge Raad.

Natuurlijk is het lastig om met klanten in gesprek te gaan over zaken als overlijden. Zeker als mensen nog jong zijn, net gaan trouwen, hun eerste of tweede huis kopen: dan wil je het daar toch niet over hebben?

En toch is het nodig…

René Kuiper, van Kuiper ACT deelt op zijn LinkedIn het bericht over twee jonge mensen die op hun huwelijksreis vlak na elkaar komen te overlijden. Dat feit is op zich al tragisch genoeg, maar het verhaal heeft een heel ellendig juridisch staartje. De twee families van het overleden bruidspaar belanden in een eindeloze juridische strijd over de erfenis.

Kuiper wil hiermee het belang benadrukken van het financiële advieswerk. “Dat gaat verder dan enkel zoeken naar de laagste rente of de hypotheek met de beste voorwaarden. Adviseer mensen ook over hoe ze hun zaken op juridisch vlak moeten regelen. Dit was een heel uitzonderlijk geval, maar we kennen allemaal voorbeelden waarbij de erfenis, huwelijkse voorwaarden of überhaupt de financiële situatie niet goed zijn geregeld tussen partners. Help mensen daarbij, dan laat je direct je meerwaarde zien als adviseur.”
 


Lees ook
AFM: rol hypotheekadviseur belangrijk bij aflossingsvrij
Opinie

AFM: rol hypotheekadviseur belangrijk bij aflossingsvrij

Discussies over aflossingsvrije hypotheken zijn de afgelopen jaren flink opgelopen. De één ziet het als een groot risico, de ander als een mooi instrument om de hypotheek betaalbaar te houden. Tussen deze twee stellingen valt echter nog veel nuance aan te brengen. Dat vindt ook de AFM - zij lichten hun standpunt (en de rol van de hypotheekadviseur hierbij) graag toe.  

Drempel voor online hypotheek afsluiten nu lager?
Trends

Drempel voor online hypotheek afsluiten nu lager?

Van bouwmarkt tot de leverancier van onze yogamatjes en boodschappen: we wisten ze allemaal online te vinden tijdens de intelligente lockdown. Ook hypotheekadviseurs stapten massaal over naar een ‘advies op afstand’. Maar er waren natuurlijk al online hypotheekadviseurs en execution only partijen. Hoe gaat het met hen en wat kunnen traditionele partijen leren van deze ‘oude rotten’ in het online vak?

Onderzoek: Adviseurs hebben meer werk, maar missen persoonlijk contact met de klant
Cijfers & onderzoeken

Onderzoek: Adviseurs hebben meer werk, maar missen persoonlijk contact met de klant

Dat de coronacrisis impact heeft op de hypotheekadviseur is geen verrassing. Niet alleen de fysieke werkomgeving is voor velen veranderd, ook werkinhoudelijk ziet de wereld er ineens anders uit. MUNT Hypotheken onderzocht via een enquête onder 232 adviseurs wat die impact precies inhoudt. Wat is er veranderd, welke uitdagingen zijn er en wat verwachten de adviseurs voor de toekomst?

Banken verliezen marktaandeel hypotheken: “De roze olifant die in de kamer staat”
Opinie

Banken verliezen marktaandeel hypotheken: “De roze olifant die in de kamer staat”

Eerst waren het de FinTech ontwikkelingen die het betalingsverkeer via banken ondermijnden. Nu verliezen banken ook nog terrein op het gebied van hypotheekverstrekking. De rol van banken verandert in rap tempo.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.