Angelique Bakker: kanshebber Hypothekenner 2016

10 november 2016 Leestijd ± 2minuten
Angelique Bakker: kanshebber Hypothekenner 2016

De Kennistest van Kop-Munt is een winnaar rijker. Vonden we onlangs nog Jan van de Wijdeven op nummer één, inmiddels voert Angelique Bakker (Rabobank) de lijst aan. Hoe komt het dat ze zo goed op de hoogte is van NHG?

Lees ook: Jan van de Wijdeven: kanshebber Hypothekenner 2016

We hebben hier dus te maken met een ware NHG-expert?
“Blijkbaar, haha. Superleuk dat ik bovenaan sta! Ik lees vaak Permanente Educatie 2.0 van Hoffelijk Financieel. Ik vind namelijk dat als je kennis als professional in de financiële wereld niet op peil is, je daarmee klanten benadeelt in dat wat grote impact heeft op hun (financiële) leven. Dat is een grote verantwoordelijkheid en daarom wil ik gewoon goed op de hoogte zijn van dit soort onderwerpen. Daarbij spar ik regelmatig met collega’s over verschillende onderwerpen en houd ik goed in de gaten wat de concurrentie doet. Ik denk dat ik daardoor zo hoog ben geëindigd.”

Speaking of concurrenten.. Wat vind je van het kennisniveau van je concullega’s?
“Heel wisselend. Velen hebben hun kennisniveau goed op orde, maar er zit ook een aantal ‘zwakkere broeders’ tussen. En dat terwijl ik de eisen die ten aanzien van hypotheekkennis gesteld worden absoluut niet te hoog vindt. Jammer…”

Dan nog even over de versoepeling van de Nibud-normen. Hoe kijk je daar tegenaan?
“Het is goed dat er normen zijn, maar persoonlijk vind ik het het allerbelangrijkste of ze passen bij de klant. En of je daar nu voor binnen of buiten de lijntjes kleurt is minder relevant, als je het maar op de juiste manier kunt onderbouwen.”


Lees ook
Wat gebeurt er met een klacht bij MUNT Hypotheken?

Wat gebeurt er met een klacht bij MUNT Hypotheken?

MUNT Hypotheken doet er alles aan om het beste proces van Nederland te hebben. Niet voor niets werd het bedrijf voor het tweede jaar op rij door vakgenoten verkozen tot beste hypotheekverstrekker van het jaar. Maar, bij een organisatie met 35.000 klanten, zijn er soms ook wel eens mensen die ontevreden zijn. Zij komen terecht bij Martine van der Horst. Hoe gaat MUNT Hypotheken om met klachten?

MUNT Hypotheken uitgeroepen tot beste Hypotheekverstrekker

MUNT Hypotheken uitgeroepen tot beste Hypotheekverstrekker

MUNT Hypotheken is op 30 mei 2017 tijdens de uitreiking van de Gouden Lotus Awards op HypoVak benoemd als beste hypotheekverstrekker. Menno Luiten nam namens MUNT Hypotheken de prijs in ontvangst.

Jan van de Wijdeven: kanshebber Hypothekenner 2016

Jan van de Wijdeven: kanshebber Hypothekenner 2016

Het was een bloedstollende race, maar het is hem toch gelukt. Hypotheekadviseur Jan van de Wijdeven (Lamers & Van de Wijdeven) wist in oktober de eerste plek te behalen met de Kennistest. De strijd is echter nog niet gestreden. Wat doet hij om zijn kennis van de markt up-to-date te houden?​

Die leaseauto gaat echt niet zo makkelijk de deur uit

Die leaseauto gaat echt niet zo makkelijk de deur uit

Liza Luesink, directeur van gedragsveranderingsbureau Duwtje, is expert op het gebied van gedragsverandering. Zij verbaasde zich deze week over het nieuws: “Huis kopen, dan gaat de leaseauto de deur uit”. Alsof het zo makkelijk is om een keuze te maken tussen een huis en een auto. Hoog tijd dus, om Luesink aan het woord te laten als gastcolumnist.

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.