Adviseurs zijn net Fransen - maar zonder arrogante marketing?

10 augustus 2023 Leestijd ± 2minuten
Adviseurs zijn net Fransen - maar zonder arrogante marketing?

Ieder jaar gaan wij in de zomervakantie het liefst naar het land van La Dolce Vita. De fantastische gevarieerde Italiaanse keuken, mooie kunststeden en vriendelijke mensen. Zeker als je met kleine kinderen bent. Hoe anders zijn de Fransen…

Vanwege een prachtige bruiloft aan de Franse westkust waren wij ‘gedwongen’ onze vakantie in Frankrijk door te brengen. Het was heerlijk om het land, waar ik als kind vele zomervakanties heb doorgebracht, weer te herontdekken. Dat smaakte naar meer. Maar die Fransen zelf…

Het vooroordeel dat ze arrogant zijn, maken ze meer dan waar. Vanaf het moment dat ze je zien aankomen, sta je 1-0 achter, of dat nu door je kenteken of je ‘kaaskop’ komt. Ze vinden zichzelf fantastisch. Elke vraag in je beste schoolfrans wordt beantwoord met een zucht. Ze weigeren om een woord Engels te spreken. “Frankrijk is een prachtig land, alleen jammer dat er Fransen wonen”, is een bekende uitspraak. Of zit het stiekem anders? 

Ik denk dat die arrogantie één groot rookgordijn is, een marketingtruc van de bovenste plank. Het is grensverleggend en overtuigend. Wij vakantiegangers kunnen geen genoeg krijgen van de authentieke nukkigheid van de Fransen. Waarom trekken we anders massaal naar het land van de croissants en stokbroden?

Wat kunnen we hiervan leren? Kijk naar je eigen marketingmachine. Zijn wij als adviseurs niet een beetje Frans? We vinden onszelf allemaal de beste in ons vak. Voor klanten spreken wij een onbekende taal - anders hadden ze niet bij ons aan tafel gezeten. En uiteraard vinden we dat we de beste producten in ons schap hebben liggen. Maar hoe verkopen we onszelf? 

Als je alleen maar bezig bent om je dienst te verbeteren, word je wellicht gezien als kundig, maar dat zijn je concullega's ook. Je wilt klanten die altijd bij je terugkomen en nog steeds geïnteresseerd zijn in jou als persoon. Mijn tip: word een performer die opvalt door oprechtheid. Wees authentiek en jezelf. Een persoon aan tafel waar je klanten over tien jaar voor terugkomen, net zoals wij Nederlanders steeds weer naar Frankrijk teruggaan.


Lees ook
Buitenlandse rentes: veel gemor over hogere hypotheeklasten in Engeland
Over de grens

Buitenlandse rentes: veel gemor over hogere hypotheeklasten in Engeland

Hoe reageren de hypotheekmarkten in onze buurlanden op de gestegen rente? In Engeland, waar korte en variabele rentes de standaard zijn, voelen veel huizenbezitters de rente in hun portemonnee. 

Minder vertrouwen in omzet intermediair: “Zorgen dat conversie goed blijft”

Minder vertrouwen in omzet intermediair: “Zorgen dat conversie goed blijft”

Elke week blikken we terug op het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector. Deze keer spreken we Kees Steijger van De Hypotheker in Den Haag, over het vertrouwen in de omzet, de rentebesluiten van de ECB en het nut van de KoopStart-regeling.

Samenwonen met je ouders… voor alleenstaande starters een reële optie
Column

Samenwonen met je ouders… voor alleenstaande starters een reële optie

Als wij als hypotheekadviseurs ergens veel mee bezig zijn is de vraag wat als situatie x of y gebeurt. Wat als de rente gaat stijgen na je rentevasteperiode, of wat als die daalt? Hoe ga je je maandlasten betalen als je werkloos, arbeidsongeschiktheid raakt? Wat als nabestaanden overblijven met de woning en de hypotheek?

Linda van Loon: “Klanten mogen me altijd bellen of appen - ik wil dat ze tevreden zijn”
Adviseur van de maand

Linda van Loon: “Klanten mogen me altijd bellen of appen - ik wil dat ze tevreden zijn”

Na 20 jaar bij een bank gewerkt te hebben, besloot Linda van Loon-de Graaf dat het tijd was om zelfstandig aan de slag te gaan. “Ik wilde op mijn eigen manier adviseren, met meer oog voor de mensen achter de vraag. Daarnaast had ik vanwege mijn gezin behoefte aan meer flexibiliteit.”

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.