Adviseur van de maand Tom van Wissen: ‘Vraag naar duurzaamheid blijft groeien’

20 maart 2024 Leestijd ± 2minuten
Adviseur van de maand Tom van Wissen: ‘Vraag naar duurzaamheid blijft groeien’

Al tijdens zijn studie Facility Management aan de Haagse Hogeschool merkte Tom van Wissen (27) dat de financiële vakken hem het meest interesseerden. Bovendien krijgt hij energie van klantcontact. De stap naar het vak van hypotheekadviseur was dus vlot gezet.  

Wat is volgens jou het geheim van een goede hypotheekadviseur? 

“Een goede adviseur heeft in mijn optiek kennis van zaken, is toegankelijk en beschikbaar. Een klant staat voor een enorme beslissing, met behoorlijke financiële gevolgen. Die verdient een eerlijk en goed advies. Als er een optie op tafel ligt die ik zelf niet snel zou overwegen, dan ben ik daar ook eerlijk over tegen de klant. Al blijft het natuurlijk de keuze van de klant. Ik ben er om goed te luisteren, en het best mogelijke advies te geven. Ofwel: goed luisteren, meedenken en bereikbaar zijn voor vragen. Dat is het geheim van een goede adviseur, als je het mij vraagt.” 

Wat motiveert jou in je werk? 

“Ik vind het heel leuk om mensen te helpen bij zo’n grote stap. Het gaat om een hoop geld, en het is best spannend om een huis te kopen of een grote verbouwing uit te voeren. Je bent aanwezig tijdens een belangrijk en positief moment in het leven van mensen. Ik vind het erg leuk om daar een zinvolle bijdrage aan te leveren. Hiervoor werkte ik bij een bank, maar ik merkte dat ik actief zocht naar meer contact met klanten – ik krijg daar energie van. Ik word niet vrolijk als ik de hele dag alleen maar achter de computer zit.” 

Welke trends signaleer je bij klanten? 

“De afgelopen periode zie ik dat de belangstelling naar duurzame woningen nog sterker groeit dan voorheen het geval was. Duurzaamheid is beslist iets dat altijd ter sprake komt, maar lijkt alleen maar belangrijker te worden. De hoge energieprijzen spelen daar natuurlijk een rol in, maar ook het feit dat je leencapaciteit sinds dit jaar toeneemt als het huis dat je koopt een beter energielabel heeft. Deze verandering geeft mensen meer mogelijkheden op de markt. Dat zie ik bij de aankoop van woningen én bij verbouwingsplannen. Duurzaamheid is een hot topic.” 

Wat is het beste advies dat je hebt gekregen van een vakgenoot? 

“Ik heb het vak geleerd van mijn mentor, die heeft me een waardevolle les geleerd: houd het begrijpelijk voor je klanten. Financiën, fiscale regels, hypotheken: dat kan allemaal best complex zijn. Mij is geleerd om alles in begrijpelijke taal uit te leggen en to-the-point te blijven, anders raken mensen het spoor bijster.” 

Tom van Wissen is hypotheekadviseur voor De Hypotheekshop in Den Haag Oost. 


Lees ook
De meeneemregeling, een zegen voor de hypothekenmarkt
Column

De meeneemregeling, een zegen voor de hypothekenmarkt

In 2022 was het even wennen. Door de stijgende rente maakten klanten voor het eerst in de afgelopen 15 jaar massaal gebruik van de meeneemregeling. Hypotheekverstrekkers gingen snel na of alle systemen wel goed waren ingericht voor meeneemregelingen en adviseurs kregen ineens te maken met klanten die vastzaten bij een geldverstrekker. Ongekend en bij sommige labels ook geen fijne ervaring.  

Overbieden weer de norm: ‘Lastig voor kopers die met moeite de kosten koper bij elkaar hebben gespaard’

Overbieden weer de norm: ‘Lastig voor kopers die met moeite de kosten koper bij elkaar hebben gespaard’

Elke week bespreken we het belangrijkste nieuws uit de hypotheeksector met een adviseur. Deze week hebben we het met onze columnist Quintus Winkler van De Hypotheker in Maarssen over familiehypotheken, overbieden en startersperikelen.  

Barstende aandelenbubbel geeft hypotheekmarkt ook een kater

Barstende aandelenbubbel geeft hypotheekmarkt ook een kater

Aandelenmarkten en hypotheekmarkten zijn normaal gesproken gescheiden, maar wanneer een zeepbel barst, voelt de hypotheekmarkt dat zeker. Zo’n zeepbel lijkt nu in de maak. Matthieu Vos, senior portfolio manager bij DMFCO, legt uit wat er speelt.

We zoeken iemand met een 9-tot-5-mentaliteit
Column

We zoeken iemand met een 9-tot-5-mentaliteit

Wij zoeken werknemers die graag binnen kantoortijden hun werkzaamheden doen. Want ik vertel het je alvast, van 9 tot 5 werken is straks weer hot! 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.