Achter de schermen bij VCN: Hermine Alvares

08 oktober 2020 Leestijd ± 3minuten
Achter de schermen bij VCN: Hermine Alvares

Er zijn nogal wat kantoren en bedrijven waar je mee te maken hebt als hypotheekadviseur. Maar wat gebeurt daar nu áchter de schermen? De Kop-Munt redactie gaat op onderzoek uit. 

Deze week gaan we in gesprek met Hermine Alvares, acceptant bij VCN Hypotheekservice. Een doorgewinterde hypotheekexpert, die ervoor zorgt dat een hypotheek helemaal volgens de voorwaarden wordt afgesloten. Hermine legt graag uit hoe en waarom ze dat doet.


Je kent VCN van binnenuit, wat maakt dit bedrijf voor jou uniek?


“Bij VCN groeien we nu uit tot een kennispartner voor de hypotheekadviseur. Dat brengen we ook in de praktijk.

Ik werk zelf op de afdeling volmacht. Voorheen gaf ik alleen aan of een dossier klopte, of wat er bijvoorbeeld nog ontbrak. Dat was soms lastig voor hypotheekadviseurs, die dan min of meer voor een voldongen feit stonden.  Tegenwoordig hebben we als acceptant gelukkig veel meer overleg met de adviseur.”


Kun je wat meer vertellen over je functie? 


“Als acceptant krijgen we dossiers aangeleverd door de mid-office. Het is aan ons om vervolgens akkoord te geven op het dossier. Ik doe voornamelijk de MUNT Hypotheken, maar ook dossiers van andere geldverstrekkers.”


Dus je kunt de MUNT-voorwaarden ondertussen dromen? 


“Jammer genoeg nog niet, daarvoor wissel ik te veel af met andere geldverstrekkers. Helemaal niet erg hoor, dat houdt me lekker scherp. 

Bij mijn vorige banen heb ik ook al heel wat verschillende hypotheekvoorwaarden gezien. Ik begon in 1998 bij de Rabobank op de afdeling hypotheken. Eigenlijk heb ik een opleiding gedaan voor medische administratie, maar ik ben in de hypotheekwereld blijven plakken. Daar heb ik geen spijt van hoor, het blijft interessant.

Na de Rabobank heb ik nog 14 jaar gewerkt voor ABN Amro, daarna was ik nog gedetacheerd bij Achmea Woonfonds en Nationale Nederlanden. En nu zit ik dus bij VCN. Ik heb een heel rondje gemaakt door de hypotheekwereld, dus volgens mij ben ik helemaal up-to-date.”


Hoe ziet jouw werkdag eruit, tussen al die dossiers?


“Tegenwoordig wat anders dan tot maart dit jaar. Ik werk nu vanuit huis, sinds de coronacrisis ben ik ongeveer drie keer op kantoor geweest. Het is anders, maar ondertussen hebben mijn man en ik al een eigen ritme gevonden. Om half 9 ‘s ochtends ga ik naar boven en aan het werk. Als het mooi weer is, gaan we tussen de middag een blokje om met z’n tweeën - en anders lunchen we binnen. Om vijf uur eindigt de werkdag. 

Ondertussen ben ik wel heel blij dat ik door de dag heen contact heb met de hypotheekadviseurs. Anders zit je de hele dag maar met de neus in de dossiers. En het is natuurlijk fijn dat we elkaar op weg kunnen helpen.”


Dus, ondanks je soms ‘strenge’ rol, heb je het leuk met de hypotheekadviseurs?


“Ja zeker, dat rechtstreekse contact scheelt een hoop onduidelijkheid. Het is natuurlijk ook een beetje raar als je een dossier afkeurt en zegt ‘klaar’. In overleg komen we samen vaak een stap verder. Dit soort gesprekken maken het werk echt leuk - vooral omdat ik dan ook de visie van de hypotheekadviseur meekrijg. Dit is een hele prettige lijn met de buitenwereld in tijden van thuiswerken.

Sowieso heb ik al meer dan twintig jaar erg leuk werk in de hypotheekwereld. Ondanks mijn ambities in de medische wereld, doet dit er niet voor onder.
 


Lees ook
Achter de schermen bij VCN: Nathalie Everstijn

Achter de schermen bij VCN: Nathalie Everstijn

Er zijn nogal wat kantoren en bedrijven waar je mee te maken hebt als hypotheekadviseur. Maar wat gebeurt daar nu áchter de schermen? De Kop-Munt redactie gaat op onderzoek uit.

Ook jongere huizenbezitter krijgt te maken met afbouw wet Hillen
Dilemma

Ook jongere huizenbezitter krijgt te maken met afbouw wet Hillen

De komende jaren wordt de ‘wet Hillen’ afgebouwd. In het verleden maakten vooral oudere huizenbezitters gebruik van deze regeling. Door de lage hypotheekrente, de sterk gestegen woningprijzen en verplicht aflossen krijgen ook steeds meer jongeren ermee te maken.

Zorgt thuiswerken voor een verschuiving in de woningmarkt?
Trends

Zorgt thuiswerken voor een verschuiving in de woningmarkt?

Het kabinet adviseert weer - of eigenlijk nog steeds - om thuis te werken. Betekent de combinatie van wonen en werken ook dat er door de consument andere eisen gesteld worden aan het nieuwe koophuis? We duiken hiervoor in de data van Funda.

‘In het begin vond ik hypotheken best saai’
Opinie

‘In het begin vond ik hypotheken best saai’

Een gesprek met afzwaaiend MUNT-productmanager Roel Witteman ‘In het begin vond ik hypotheken best saai’, zo blikt Roel Witteman terug op zijn werkzame leven in de wereld van hypotheken. Op dat statement is hij inmiddels meer dan teruggekomen. Waar hij voorlopig niet op terugkomt, is zijn beslissing om aan de slag te gaan als docent aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is naar eigen zeggen: ‘onverwachts en meer op mijn vader gaan lijken dan ik als zestienjarig jochie hoopte’  

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.