7 boeken die iedere hypotheekadviseur gelezen moet hebben

16 juli 2020 Leestijd ± 3minuten
7 boeken die iedere hypotheekadviseur gelezen moet hebben

Lekker ontspannen met een goed boek en dan ook nog eens iets leren? Het kan allemaal met deze boekentips, speciaal voor hypotheekadviseurs

1. Waarom luisteren mensen soms zo slecht naar het advies van hun hypotheekadviseur?

Of snappen mensen gewoon niet wat de hypotheekadviseur zegt? In haar boek ‘The influential mind’ legt neurowetenschapper Tali Sharot haarfijn uit hoe moeilijk het is om mensen te overtuigen met enkel argumenten. Dat heeft alles te maken met hoe onze hersenen werken. Het gaat namelijk vooral over hoe we andermans brein kunnen beïnvloeden als we willen dat onze boodschap overkomt.
 

2. Zo had het niet gemoeten

In de financiële branche, die nogal afhankelijk is van alle nieuwe wet- en regelgeving, lopen we af en toe te morren ‘dat het allemaal niet goed genoeg loopt’. In zijn boek kijkt voormalig topambtenaar Roel Bekker terug op zijn eigen (glansrijke, maar ook stormachtige) carrière bij de overheid. Zijn conclusie is opvallend oprecht: ‘Dit had zo niet gemoeten!’
 

3. Nederland onder het systeemplafond

Waar zijn we nu helemaal mee bezig in werkend Nederland? Dat verschilt nogal per kantoor, maar er is één overeenkomst: het systeemplafond. Marcel van Roosmalen brengt het leven onder het systeemplafond op zijn eigen humoristische manier in beeld met verhalen. Prachtig begeleid door foto’s van fotograaf des vaderlands Dirk van der Burg.
 

4. Nooit meer iets uitstellen

Je wilt echt efficiënt werken en ook nog eens alle tijd van de wereld hebben? Dan is het belangrijk dat je nooit meer iets uitstelt. Maar hoe voorkom je dat? Uitstelprofessor Tim Pychyl doet er al decennia lang onderzoek naar. Voor de notoire uitsteller schreef hij er een boek over dat zo kort en duidelijk is, dat je het niet kunt uitstellen om het te lezen.
 

5. Volg (niet) het voorbeeld van Goldman Sachs

Is het een bank, is het een politieke organisatie, ambiëren ze werelddominantie? In het boek Money & Power vertelt William Cohan hoe zakenbank Goldman Sachs zo machtig en succesvol werd. Met deze verhalen (en hete roddels?) van insiders is een lange stranddag zo voorbij.
 

6. Werken tot je pensioen is een achterhaald idee

Volgens Timothy Ferriss is het idee van eerst hard werken en dan pas genieten, sterk verouderd. In zijn boek ‘Een werkweek van 4 uur’ legt hij uit hoe je rijk kunt leven in het hier-en-nu. En of dat rijke leven betekent dat je minder wilt werken, of juist heel veel geld wilt verdienen met zo min mogelijk inspanning: Timothy denkt het antwoord te weten.
 

7. Dé klassieker die je niet vaak genoeg gelezen kunt hebben

Als niemand minder dan Warren Buffett het zegt, dan zal het wel waar zijn: dit is het beste boek over beleggen ooit. Nu gaat het boek ‘De intelligente belegger’ al een tijdje mee en de grondwetten van de beurshandel blijken nog steeds te gelden. Niks mis mee dus, om op een regenachtige zomermiddag nog eens door te lezen.


Lees ook
Nederlandse woningmarkt in de tweede helft van 2020: ‘De storm zal gaan liggen’

Nederlandse woningmarkt in de tweede helft van 2020: ‘De storm zal gaan liggen’

Grote krapte in de steden die zich ook in het buitengebied laat gelden, starters die moeilijk een woning vinden. Hoewel er grote regionale verschillen zijn bleek uit een rondreis door de twaalf provincies dat deze twee trends in heel Nederland spelen. De coronacrisis heeft daar nog geen verandering in gebracht, maar de klap kan natuurlijk nog komen.

Hypotheekadviseur rots in branding werkloosheidsgolf
Column

Hypotheekadviseur rots in branding werkloosheidsgolf

Hoe kunnen hypotheekadviseurs zichzelf en hun klanten voorbereiden op een grote werkloosheidsgolf? Dat is wat MUNT-directeur Ellen Hensbergen deze week bezighoudt - en waar ze  graag meer over vertelt in deze column.

De 5 beste podcasts voor elke hypotheekadviseur

De 5 beste podcasts voor elke hypotheekadviseur

Podcasts zijn hot. Veel mensen zijn fan van de rustige manier waarop ze - wanneer het hen uitkomt - informatie tot zich kunnen nemen. Het nieuwe medium leent zich perfect voor specifieke kennisoverdracht, maar ook om spannende verhalen te vertellen. We zetten de beste podcasts over economie en financiën voor je op een rij. 

Kantoren en winkels ombouwen naar woningen is niet (altijd) de oplossing

Kantoren en winkels ombouwen naar woningen is niet (altijd) de oplossing

De woningtekorten nemen enkel toe. Zoveel, dat het met enkel nieuwbouw niet opgelost kan worden. Waarom worden leegstaande winkelpanden en kantoren niet omgebouwd naar woningen? Dat is toch zo gefixt?

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.