30.000ste klant voor MUNT Hypotheken

24 februari 2017 Leestijd ± 3minuten
30.000ste klant voor MUNT Hypotheken

Een nieuweling op de markt? Dat is MUNT Hypotheken al lang niet meer. Op 22 februari werden Judith en Richard Busscher de 30.000ste klant van MUNT Hypotheken door een hypotheek af te sluiten via Jeroen Landzaat bij de Hypotheekshop in Utrecht de Meern. “We kregen een dinercheque en een fles champagne. Erg leuk en attent”, aldus Judith Busscher.

Judith Busscher over Jeroen Landzaat

Hoe kwamen jullie bij de Hypotheekshop terecht?
We waren op zoek naar een nieuwbouwhuis in Utrecht Leidsche Rijn. Om daar tegenwoordig tussen te komen is moeilijk; we waren al meerdere keren uitgeloot. Op de verjaardag van mijn zoontje eind juni vorig jaar was er een informatieavond om in te schrijven voor een nieuwbouwhuis. Tot acht uur kon je daar naar toe. Om vijf voor acht kwam ik met mijn kinderen naar binnen gerend. We wilden dit huis graag. Die avond kregen we de brochure, we spraken met Jeroen, de makelaar en met de projectontwikkelaar. De volgende ochtend nog had ik om 9.00 uur een afspraak bij de Hypotheekshop.

En toen? Hoe verliep het traject verder?
De hypotheekgesprekken heb ik vaak zonder mijn man gedaan. Na twee of drie gesprekken met Jeroen waren we er eigenlijk wel uit. De laatste keer ging mijn man mee en is het hele verhaal nog eens toegelicht. We hebben in eerste instantie nog getwijfeld tussen MUNT Hypotheken en ABN AMRO. Die waren vergelijkbaar qua rentes en voorwaarden. Bij MUNT kunnen we altijd boetevrij aflossen en hoeven we niet ons huis opnieuw te laten taxeren om een lager rentepercentage te krijgen. Vandaar dat we uiteindelijk voor MUNT hebben gekozen.

Hoe vond je het contact met Jeroen?
Jeroen reageert heel snel, vertelt het duidelijk en was niet te beroerd om ook toen we de offerte al hadden aangevraagd nog een keer goed naar andere partijen te kijken. Het was een soepel traject. Toen Jeroen de definitieve stukken had gestuurd naar MUNT, hadden we een dag later een akkoord. Dat vonden we verrassend snel.

Jeroen Landzaat over Judith Busscher

Hoe kwam je in contact met de familie Busscher?
Zij hebben via Beumer Garantiemakelaars een nieuwbouwwoning gekocht. De Hypotheekshop in De Meern zit in hetzelfde pand als deze makelaar, die groot is in nieuwbouw in Leidsche Rijn. Ik ontmoette Judith Busscher bij de start verkoop; op de valreep kwam ze nog binnen. Zij waren erg geïnteresseerd in het project. Door onze samenwerking met de makelaar hebben ze de toewijzing gekregen tot dit bouwnummer. En ik heb daarna voor hen de financiering geregeld.

Hoe verliep het traject?
Heel soepel. Het meeste contact had ik met mevrouw Busscher, omdat haar man druk was met werk. De financiering is heel soepel verlopen. Ze hebben direct hun woning in de verkoop gedaan via dezelfde makelaar. Die woning was heel snel verkocht.

Vanwaar de keuze voor MUNT Hypotheken?
Omdat het huis van de familie Busscher een substantiële overwaarde had, konden ze zonder bijkomende kosten aflossen. Bij MUNT kun je uit eigen middelen boetevrij aflossen. Daar hebben ze dankbaar gebruik van gemaakt. De communicatie met MUNT verliep goed. Op 14 september hebben ze het renteaanbod getekend. Op 23 september was alles ingestuurd en op 3 oktober was er een akkoord op de bindende offerte.


Lees ook
Dagboek van een relatiemanager: Zulfiqar Lakho (HypoCasso*)

Dagboek van een relatiemanager: Zulfiqar Lakho (HypoCasso*)

5.30 uur. Donderdagochtend gaat de wekker. Vol energie spring ik mijn bed uit. Waarschijnlijk dankzij de energieboost die ik gisterenavond kreeg na het zwemmen van twintig banen in het vijftigmeterbad bij mij in de buurt. Sinds een half jaar probeer ik dit twee keer in de week vol te houden. Tot nu gaat dat me nog prima af.  

Dagboek van een notaris: Jeroen Prinsen (Smalbraak Notarissen)

Dagboek van een notaris: Jeroen Prinsen (Smalbraak Notarissen)

8:00 uur. Het is de eerste dag van de maand en dan is het altijd druk. Het passeren van hypotheek- en overdrachtsaktes clustert veelal op de eerste en vijftiende dag. Een echte reden daarvoor is er niet; kopers en verkopers komen dit met elkaar overeen. De consequentie is dat het vandaag een beetje een lopende band is. Ik draag twaalf huizen over: zes in de ochtend, zes in de middag.

Dagboek van Chris van Dam (veilingdirecteur de Eerste Amsterdamse)

Dagboek van Chris van Dam (veilingdirecteur de Eerste Amsterdamse)

7.45 uur. Maandagochtend op de fiets vanaf IJburg naar ons kantoor in de Frans van Mierisstraat. Die 10 kilometer geven me de tijd om van het drukke weekend met gezin, hockey, voetbal en paardrijden, om te schakelen naar wat er in de komende week moet gebeuren. Nadenken over de afspraken die ik heb, wat ik deze week wil bereiken, wat ik daarvoor moet doen.

Dagboek van een deskaccountmanager: Edwin Berrevoet

Dagboek van een deskaccountmanager: Edwin Berrevoet

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.