Ikbenfrits.nl adviseert leden Consumentenbond

10 juni 2016 Leestijd ± 2minuten

De Consumentenbond heeft de eigen hypotheekvergelijker aangepast. De module biedt de mogelijkheid zelf te berekenen of het interessant is om een hypotheek over te sluiten, of rentemiddeling mogelijk verstandiger keuze is. Het advies verloopt via ikbenfrits.nl.

Het is volgens Bart Combée, directeur Consumentenbond, goed dat consumenten eerst uitzoeken of rentemiddeling en oversluiten echt de moeite waard is, voordat ze een beslissing nemen. De Consumentenbond toonde eerder aan dat rentemiddeling ook nadelig uit kan pakken.

De hypotheekvergelijker is in samenspraak ontwikkeld door ikbenfrits.nl en de Consumentenbond. Consumenten die besluiten over te stappen kunnen dit in de vergelijker doen via Advieskeuze.nl (52% eigendom Consumentenbond) of zelf de overstap maken bij ikbenfrits.nl. De kosten voor het begeleiden van de overstap bij ikbenfrits.nl zijn €1.500 (allin). De Consumentenbond zegt geen leadvergoeding of iets soortgelijks te ontvangen.

Zonder adviseur bepalen

Combée: “Veel consumenten willen profiteren van de lage rente om de hypotheek over te sluiten of te gaan rentemiddelen. De opbrengst van oversluiten of rentemiddelen is erg afhankelijk van de persoonlijke situatie, en deze was lastig om te bepalen zonder een adviseur. De vernieuwde vergelijker van de Consumentenbond geeft consumenten nu online inzicht in de mogelijkheden.”

Bij een positief oversluitadvies is het mogelijk om via ikbenfrits.nl een uitgewerkt en persoonlijk advies te ontvangen. Dit bestaat uit een rapport en een telefonisch advies. Voor leden van de Consumentenbond is het advies gratis, voor andere consumenten bedraagt het advies €50.


Lees ook
Hypotheken en voetbal hebben meer gemeen dan je denkt

Hypotheken en voetbal hebben meer gemeen dan je denkt

Je hebt het vast zien langskomen in de vakpers: MUNT gaat ADO Den Haag sponsoren. Onze naam staat negen wedstrijden achterop het shirt van de Haagse voetbalclub. Hiermee geven we uiting aan onze verbondenheid met de stad en regio Den Haag. Ook willen we met de sponsoring de relatie met onze klanten versterken. Aanstaande zaterdag gaan we voor het eerst met een groep klanten naar het ADO-stadion.  

In eigen tempo en tijd kennis over NHG bijspijkeren
Opinie

In eigen tempo en tijd kennis over NHG bijspijkeren

Met de e-learning van NHG kan elke adviseur en andere hypotheekprofessional in zijn eigen tempo en tijd zijn kennis over NHG bijspijkeren. Dit blijkt veel mensen aan te spreken. Sinds de lancering een maand geleden heeft de organisatie al meer dan honderdvijftig aanmeldingen gekregen, vertelt Kirsten Heezen opleidingscoördinator bij NHG. Ze gaat in een interview dieper in op de nieuwe online trainingen als instrument voor kennisdeling.

Reuring in het hypotheeklandschap

Reuring in het hypotheeklandschap

Amsterdammer Thomas de Leeuw (28) startte in 2015 met een compagnon Ikbenfrits.nl – gericht op het oversluiten van hypotheken. Het bedrijf groeit hard en stond onder meer Geert Schreur (64) uit Roosendaal bij met advies. Hoe ervaren beide de samenwerking? 

Nieuwsbrief

Als eerste de achtergronden bij het hypotheeknieuws lezen? Benieuwd naar opinies uit de markt? Een voorsprong nemen op je kennistest-tegenstanders? Meld je aan voor de nieuwsbrief en je mist nooit meer iets op www.kop-munt.nl.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan de privacy policy.